maanantai 1. huhtikuuta 2019

Nuppu 10v.

22.3. julittiin Nuppua ja pöytä oli koreana. Tuntuu uskomattomalta, että Nuppukin alkaa olla jo ihan oikeasti veteraani-iässä. Pumi ei tokikaan vielä 10-vuotiaana ole vanha, vaan kypsä. Vanhuus alkaa sitten siellä 12 ikävuoden jälkeen. Nupun kanssa kuljetut 10 vuotta ovatkin olleet melkoisen tunnepitoiset ja värikkäät. Yhtään hetkeä en pois vaihtaisi, vaikka monta asiaa saattaisin tehdä töisin. Hyvä koira siitä on kuitenkin tullut, kuin ihmisen ajatus..






Nuppu ei pistänyt pahakseen sitä, että vain Pulmu osallistui juhlintaan muiden jäädessä kotiin. Aino ja Armaskin oliat lähdössä juhlimaan, mutta Aino pisti lenkin alussa liinat kiinni. Todettiin että parempi lähteä pienemmällä porukalla juhliin, koska tuo ei ollut Ainolle tyypillistä käyttäytymistä. Seuraavana päivänä jouduin toteamaan, että Ainon lenkkeilyhaluttomuuteen löytyi ihan oikea syy, eli sillä on anaalirauhanen tulehtunut. Lämpimällä vedellä huuhtelu ja tulehduskipulääke ei auttanut, vaan jouduimme sunnuntaina päivystykseen. Siellä eläinlääkäri huuhteli puhjenneeen paiseen ja kehoituksen jatkaa suihkuttelua ja tulehduskipulääkkeiden antoa. Torstaihin asti Ainon elämä oli kurjaa ja kutisevaista, muttaa sain onneksi heti torstaina Tuoville ajan. Saimme tulehtuneeseen rauhaseen ja ärtyneeseen ihoon ab-kuurin. Haava itsessään oli jo alkanut parantumaan pinnallisesti hyvin, mutta Ainon iho oli ärtynyt ajellulta alueelta ja rauhasessa oli sisällä tulehdus edelleen jylläämässä. Antibiootit auttoivat onneksi heti ja meillä oli elämä jo liki normaalia.





Aino käyttää vielä jonkin aikaa pönttöä päässä, mikä alkuun aiheutti Pulmussa kovasti kiinnostusta ja ilkikurisuutta. Aino on erikoistunut pöntön kanssa tukahduttamaan ihmisiään ja muksimaan sillä minut hereille.

Positiivista menneelle viikolla oli auton saaminen korjaamolta. Peräänajon jälkeen Skoda oli reilut kaksi viikkoa korjattavana ja tuli takaisin sieltä liki uuden veroisena. Alkoi jo hieman ahdistaa kun pieneen sijaisautoon ei koirahäkit mahtuneet eli meidän treenimäärä kahdelta viikolta on liki nolla. Armas pääsi nosettamaan tiistaina, mutta muuten on ollut turhan hiljaista.

Olen järjesätmässä huhtikuun 22. päivä hajutestiä, mutta taitaa käydä niin ettei Pulmu vielä siihen ehdi mukaan. Toukokuun kokeeseen olisi tarkoitus ilmoittaa Aino tai Armas mukaan, JOS ehdin treenata koirat niiden normaalin suoritustasoon takaisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä! Jätäthän jälkesi.