maanantai 9. lokakuuta 2017

Syksyn kuulumisia


Kulunut syyskuu on humahtanut silmissä. Tuntuu, että mitään en ole saanut aikaiseksi, mutta jotain kuitenkin. Heti rallykisojen jälkeen järjestimme kolmen puminaisen voimin mätsärin täällä Rovaniemellä. Mainostus onnistui hyvin, sillä sankasta sateesta huolimatta paikalle tuli mukavasti ihmisiä. Seuraava isompi puristus oli sitten Pumipäivät, eli leiriviikonloppu pumisteille, joka pidettiin kuun vaihteessa Virroilla.

Olimme Mikan kanssa vastuussa mejän opetuksesta leiriviikonloppuna ja olikin mukava nähdä toinen toistaan erilaisempia mejäpumeja. Osa oli lähes koevalmiita ja kaikilla muillakin oli hyvät taipumukset lajiin. Yhtään sellaista koiraa ei leirillä ollut etteikö verijälki olisi kiinnostanut. Ihanaa, että pumistit niin ennakkoluulottomasti kokeilevat koiriensa rajoja harrastamisen suhteen. Tosin ne rajat eivät kyllä kovin helpolla tule vastaan kun pumista on kyse. Pumista kun on moneen. Minun aktiivista viikonloppuani hieman rajoitti jalkavamma, jonka onnistuin saamaan viikkoa ennen Pumipäiviä. Onneksi sain jättää kepit pois käytöstä ennen viikonloppua. Tälläkin hetkellä jalka on vielä hellä, mutta onneksi hammassärkymäinen kipu jalkapöydän luissa alkaa jo hellittämään.


Ainolla ja Armaksella on ollut syyskuun loppu ja lokakuun alku hieman tylsempää. Treenit olivat tauolla ja minä jalkapuolena. Toisaalta treenitauko on varmasti tehnyt myös hyvää. Tällä viikolla loppuu sen suhteen laiskottelu, sillä rally-treenit alkavat meidänkin osalta. Osallistumme myös intensiiviselle Nose Work/hajuerottelukurssille, jonka aloitusluennolla istuimme sunnuntai-iltana. Tiistaina pääsemme tositoimiin hajuerottelun kanssa.

Koulukirjojen oheen olen hommannut hieman kevyempää luettavaa, joista toivottavasti pääsen kirjoittamaan pian myös täällä blogin puolella. Ostin siis kovasti esillä olleen Kaikenkarvainen kansa- Miten koirista tuli miljoonabisnestä ja Do As I Do-opaskirjan. Jälkimmäisen olen ehtinyt jo kahlata läpi ja aloitella koirien kanssa apinointitreenit. Ensin mainittua olen ehtinyt lukea ensimmäisen kappaleen ja todeta kirjan olevan lupaava ja ilmiöitä hyvin ja kaunistelematta kuvaileva sekä ainakin ekaan lukuun asti ilman sensaationhakuista syyttelyä, siis ilman sellaista henkeä mitä kirjan ympärillä on tähän mennessä lietsottu uutisoiden eri medioissa. Mielenkiinnolla jatkan lukemista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä! Jätäthän jälkesi.