torstai 3. elokuuta 2017

Kerhonmestaruus mejä 30.7




Nuppu osallistui Mikan kanssa Rkk ry:n mestaruuskokeeseen viikonloppuna. Olin itse sihteerin roolissa sunnuntaina. Kokeeeen oli ilmoitettu kuusi voittajaluokan ja kolme avoimen luokan koiraa. Maastot olivat hyväksi havaitut Mukkajärven alueen metsiköt, joissa tälläkin kertaa oli jonkin verran riitahavaintoja. Metsä oli ollut täynnä paarmoja, mäkäriä ja sääskiä. Lauantaina oli ollut jälkien teon aikana niin rankka sade, että piilomerkkeinä olleet tarratkaan eivät olleet enää meinanneet tarttua puihin. 

Voittajaluokan koirille tuomarina toimi Heikki Ryynänen. Mika ja Nuppu pääsivät jäljellä kolmantena ja heti jäljen jälkeen sain soiton Mikalta, että hän tuo Nupun pikapikaa metsästysmajalle minun syynättäväksi, koska Nuppu oli jäljellä kävellyt suoraan käärmeen päälle. Ei siis ollut tietoa oliko käärmes purrut koiraa vai ei. Onneksi koirassa ei näkynyt purujälkiä ja se oli edelleen ihan oma itsensä kun räpelsin sitä läpi ja liikutin sitä. Loppupäivä meni kuitenkin huolestuneena Nupun vointia kytäten ja sihteerinhommia naputellen. Muuta siinä ei ehtinyt juuri miettiä. Ei edes mahdollista tulosta.

Kyykärmeen kohtaamisesta ja paarmojen puremista huolimatta Nuppu oli jäljestänyt kelvollisen ykköstuloksen ja voitti KM pronssia. Itse kokeessa sijoitus oli jaettu viides sija. Kokeessa leivottiin kaksi jälkivaliota ja Nuppukin on nyt yhden ykkösen päässä tuosta tavoitteesta. 

Koejäljellä ikää 21 tuntia 25 minuuttia


Ehdimme edellisen kokeen jälkeen treenata kerran tuoreen lyhyen jäljen, jonka tarkoituksena oli tehdä makaukset ja sorkat mieleisiksi tarkistaa. Sorkan kohdalla tuloksen perusteella treeni kannatti. Tällä kertaa kokeessa oli käytössä, ensimmäistä kertaa meille, peuran sorkat, jotka olivatkin kerrassaan söpöjä kaikessa makaaberiudessaan. Seuraava koe onkin jo tulevana sunnuntaina ja treenit taitavat tälläkin kertaa jäädä ihan vain sorkan nuuskutteluun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä! Jätäthän jälkesi.