keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Onneksi hän on vielä täällä


Maanantai 14.3 koitti iloisena puhelimen piipatessa onnitteluviestejä. Ensimmäisenä kasvattaja muisti päivänsankaria. Usva täytti siis 15 vuotta. Maaliskuu on yleensäkin ollut meillä aina yhtä juhlahumua synttäreistä toiseen, mutta perjantaina jouduimme vain tyytymään Leksun muisteluun. Onneksi maanantaina saimme sitten juhlia ihan kakun kanssa, vaikka viime syksynä pelkäsin ettemme enää pääsisi juhlistamaan mummokoiraa. Päivänsankari otti onnittelut ja lahjan (säkillinen kanafileitä) tyynesti vastaan ja oli malttamattomana virallisissa synttärikuvissa.



Jotenkin, taas kaiken kiitollisuuden keskellä koin vanhuuden pistoksen. Usvahan tuli elämääni lukion ensimmäisellä. Kamala, miten aika on mennyt! Tein tuolloin hirveän ison työn myydessäni kirpputorilla kaiken huoneestani irtoavan pikkusälän tienatakseni koiraan rahat. Sinne meni valtava posliikoirakokoelma muiden tärkeiden tavaroiden mukana. Sain tilalle paljon parempaa 4000 markalla. Toisaalta tätä kirjoittaessa ajattelen, ettei tässä vielä mitään hätää oman ikääntymisen puolesta, koska lukiossa hankkimani koira on vielä elossa! Kai tämä minun hetkellinen olen-niin-vanha-tunne on jotain samaa  kuin heillä, jotka yhtäkkiä huomaavat lapsensa olevan täysi-ikäinen ja sitten mietitään mitä siinä välissä oikein tapahtuikaan.


Usva palkittiin Rovaniemen Käyttökoirien vuoden 2015 vanhimpana elossa olevana koirana. Palkintona on kiertopalkintopuukko nimeltään Nestorin-puukko, jonka nahkalätkiin, eli poronkorviin poltetaan kulloinkin voittaneen koiran nimi. Mimmi sai palkinnon 15-vuotiaana vuonna 2012. Palkinto otetaan perinteisesti vastaan vähän varovaisesti. Varovaisuus ei johdu siitä, että kyseessä on todella terävä puukko, vaan koska palkinnon saajat ovat tupanneet kuolla palkinnon saatuaan. Siinä on havaittavissa ihan selkeä kaava. Tosin, jos palkinnon saajat ovat ikähaitariltaan 12-17 vuotta, niin voi olettaa kyseessä olevan luonnollinen poistuminen eikä puukon tuoma paha karma tai vastaava vitsaus. Onpa joukossa vanhuksia, jotka ovat saaneet palkinnon useana vuonna peräkkäin ennen kuin on kuolo korjannut. Oli miten oli, olimme iloisia huomionosoituksesta ja puukko pääsi vuodeksi vitriiniin Usvan muiden palkintojen viereen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä! Jätäthän jälkesi.